2011. július 1., péntek

Rendeltetésszerű belek T-mobil-nál


1.5 éves telefonkészülékem gallyra ment. A gombok elkezdtek nem rendeltetésszerűen dolgozni. A T-mobil szervizébe így aztán be kellett mennem. Most kissé buci a fejem a sok virtuális pofontól. Itt – ellentétben az ELMÜ-vel- az ügyfelet elég intelligensnek gondolják ahhoz, hogy a sorszámadagolót tudja kezelni. Az adagolón azonban egy felragasztott kis papír hirdeti, hogy bár a T-pont 10-től, a szerviz csak 11-től van nyitva.
Miért? Na, mindegy.

11.00 előtt azonban sorszámot sem tudsz kérni, mert a szerviz gomb csak 11.00-kor jelenik meg. Miért? Na, mindegy ismét.

Végre elütötte az óra a 11-et, megkapom a sorszámot, majd pikk-pakk a szervizes srác elé kerülök, aki egy pillantást vet a készülékemre és közli, hogy ez nem volt rendeltetésszerűen használva. (Mentségére legyen szólva, nem ez volt az első mondata.) A készülék felső sarkai jelenleg kis csorbával zárnak 90 fokos szöget, erre jött a megállapítás. Mondom, már elnézést, de ez készülék nem irodában csücsül, hanem zsebben van, táskában, kulcsok között, olykor babakocsiban és szatyorban. Hát, ez az, nem használom rendeltetésszerűen. És itt elgondolkodtam. Leírta már valaki valaha, hogy egy utcai használatban lévő mobil készülék esetében mi a rendeltetésszerű használat?
Mi van, ha én fröcsögő nyállal beszélek, mert nem zár jól a fogsorom?
Mi van, ha én száraz nyelvvel szeretem nyomkodni a billentyűzetet?
Mi van, ha rendszeresen szarrá ázok zsebemben a mobilommal, mert Angliában élek?
Mi van, ha a zsúfolt BKV-n utazom naponta, ahol a seggemnek préselőnek a cekkerek?
Mi van, szakács vagyok és sokat beszélek a gőzölgő kukta felett?
Ez egyik sem rendeltetésszerű használat? Nem a mikróba teszem a macskámmal együtt, nem kalapáccsal SMS-ezek, nem szaunában telefonozok, szimplán a hétköznapi életemben használok egy használati eszközt!

Számomra inkább az nem a rendeltetésszerű, hogy manapság minden technikai kütyüt úgy gyártanak, hogy az 2 évente, de lehetőleg a garancia lejárta után egy nappal tönkremenjen! Szerintem szoftver van bennük időzítővel.

De akkor még a legzamatosabb részt nem meséltem. A 15 perces szervizes akcióm alatt a falon a plazma tv-n mi megy? Egy kutya focilabda méretű herezacskójának az eltávolítása. Negyed órán keresztül folyt a vér, lüktettek az erek, duzzadtak a belek és tátogtak a hematómák. Na, a gyomrom ekkor kezdte feladni a rendeltetésszerű használatát….Jó az animal planet, de tán jobb lenne ha DVD-n nyomnának olyan filmeket, amiken nincs ondó, vér, bél és bélsár. Az ügyfélszolgálaton valahogy ez nem hiányzik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése