2011. június 16., csütörtök

Sorszámadagoló


Az ember fia néha elgondolkodik a világ rendjén.
Hogy mi, mi végre született.
Töpreng és igyekszik a dolgokat a helyes mederbe terelni.
Aztán egy kurva nagy szikla útját állja.

A XXI. század a könnyebbségek és hülyeségek kora. Ez mára már tény. Emberek tízezrei munkálkodnak azon, hogy más emberek mindenapjait könnyebbé, elviselhetőbbé és gördülékenyebbé tegyék. Aztán beüt a krach és a fogaskerekek közé egy sorszámadagoló kerül. Lássuk csak, ki, mit gondol egy sorszámadagolóról? Mi végre teremtődhetett ez a készülék? Tán arra, hogy az ügyüket intézni kívánó halandók egy szimpla képernyő érintéssel kaphassanak egy sorszámot és az ügyfélszolgálati iroda labirintusszerű berkeiben találják magukat? HáHá…Náív gondolat kedveskéim!

A halálom az az ügyfélszolgálati iroda, ahol a sorszámos gép mellett áll egy külön erre a célra betanított munkás és nyom helyettem….mert normál iskolai végzettséggel bíró ember ezt a nemes szerkezetet már nem is képes kezelni. Sőt! Az ELMÜ-nél már meg se próbálhatja, mert egy kiragasztott A/4es papír hirdeti fennen, hogy a készülékhez csak szakavatott dolgozó nyúlhat, betérő ügyfél nem.

Na, most akkor mi a fenének teszik ki? Pláne úgy, hogy mint a híres Mátyás király mesékben, működik is meg nem is. Tán egyszerűbb lenne egy kockás papírtömbbe írni a sorszámokat és az alapján behívni a népeket.

Vagy jobbat mondok. Mi lenne ha az adagoló menürendszerét egy laikus számára is érthetővé tennék és akkor akár ne m csak csipketerítő és futópletyka tárolására lenne alkalmas!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése