2010. június 6., vasárnap

Papi cölibátus


Régóta mondom, hogy a cölibátus isten és ember elleni vétek. Hogy az egészet csak azért kreálták a papok, hogy az egyház vagyona ne aprózódjon szét. Jómagam számos dolgot nem értek ezzel a fogadalommal. Ki hiszi azt el, hogy attól jobban szeretem Istent, hogy mást nem engedek közel magamhoz? Nekem ez olyan, mintha az Istennel való papi kapcsolatot úgy próbálnák beállítani, mintha az egyenértékű lenne egy szerelmi távkapcsolattal. Egyikünk az egyik országban, másikunk meg a másikban dolgozik. Tartjuk a kapcsolatot különféle csatornákon, úgy is mint internet, templom, ima, levél, biblia, telefon stb.

Távkapcsolat esetén elvárjuk a hűséget, de itt a normál életben legalább megvan az a lehetőség, hogy olykor-olykor mégis találkozunk. Isten esetében ez max transzbabeséssel érhető el. A lényeg, hogy az egész távolsági szerelmet sok esetben az tartja fenn, hogy vagy van már valamilyen szexuális élményem az illetővel, amire nosztalgiázhatok, vagy megvan az esélye annak, hogy a közeli jövőben lesz ilyen élményem. Az Isteni kapcsolatnál ez ugye eléggé kimarad! Következésképpen egy egyoldalú plátói szerelmet kell fenntartanom életem végéig...hu, hát, ez nem könnyű.

Közben meg az embernek csak vannak emberi vágyai, amit el kell nyomnia. Ezek után csoda a sok gyerek molesztálási ügy? Az ÉVA magazin legutóbbi száma közöl egy érdekes cikket ebben a témában, ami sok esetben a bicskát nyitogatja a zsebemben. Hogy lehet az, hogy az egyház sok közismert esetet azzal próbált megoldani, hogy a pedofil papot szimplán áthelyezte egyik egyház megyéből a másikba? Vagy hogy egy olyan papot, aki beismerte bűnét, kvázi megbocsátást nyert és egy szimpla terápia után visszaengedték a GYEREKEK közé? Kitaláljátok mi történt? Nos, gyónhatott hamarosan megint! Az is érdekelne, hogy eddig miért csak Amerikában és Írországban pattantak ki ilyen ügyek? Hol vannak a hazai problémák? Mert nekem senki ne mondja, hogy ezek a gondok vízum kötelesek!

A félreértések elkerülése végett én nem az egyházi intézmény, csupán a cölibátus ellen vagyok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése