2010. május 24., hétfő

Orange Schweppes Valódi Narancslével


A Schweppes több ízzel is bombázza a magyar piacot. Ezek közül az egyik legnépszerűbb terméke az Orange...mert miért is hívnánk Narancsnak, ugyebár...az olyan prosztón hangzik....A flakon címkéjének jobb alsó sarkán a gyártók büszkén hirdetik, hogy ez az üdítőital bizony Valódi Narancslevet tartalmaz. Hmmm, e mán döfi!
Vagyis ha ezt iszom, testem különféle érzékszervei bizonyára örömmel fedezik fel eme finom, déligyümölcs kellemes ízét, aromáját és vitaminkészletét. Mivel gyanakvóvá tett a szakmám, ami pont abból áll, hogy befolyásoljuk az emberek véleményét, így elolvastam, mit is tartalmaz pontosan az üdítő. Íme:
víz, fruktóz-glükózszörp, sűrítményből előállított narancslé 2% és blabla, majd E-hadsereg.
Szeretném felhívni a figyelmet 3. összetevőre: sűrítményből előállított narancslé 2%. Mielőtt rákérdeznétek, nem a sűrítmény ellen van kifogásom, hanem az ellen, hogy egy mindössze 2% bármit is tartalmazó dolgot hirdetünk a palackon úgy, mintha az lenne az ital legmeghatározóbb eleme. 2%. Miért nem azt írják rá, hogy Valódi Csapvízzel? Abból nyilván 80%-ot tartalmaz, vagyis sokkal inkább jellemző az italra, mint a narancslé, nem?
Sebaj, testem különféle érzékszervei azért kutatnak eme finom, déligyümölcs kellemes íze, aromája és vitaminkészlete után.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése