2010. május 25., kedd

Kopaszi gát, Dunakavics bisztró


Pár napja kilátogattunk a Kopaszi gátra, ami egy igazi élmény volt. Több szempontból is.
Először is a hely nagyon jó. Tágas, füves, szépen karbantartott park, ahol az embert csak úgy csábítja a semmittevés. Idő híján csak a park egyik részét tudtuk kiélvezni, ahol mindössze egy baj van....nincs élelmiszer ipari egység. Illetve a bejáratnál van egy darab büfé, ahol melegszendvics, kávé, fagyi kapható, de mivel százak lézengenek a parkban, így ez az egy hely, bármily ügyes is, nem képes kiszolgálni az embereket. A fagyinál 5 méteres sor, aminek a végére beállva- majd kis idő múlva inkább kiállva - figyelmes lettem a hely saját óriásplakátjára. A plakát maga jó 10 méter hosszú és lehetetlen nem észrevenni, mint ahogy a rajta hemzsegő hibákon sem egyszerű túllépni!
Íme a szöveg, pontos idézete:
"finom sör,
isteni burek
a melegszendvics
a kávé forró
vagy jeges
van takaró,
Ha a Duna jeges
dinnyehéj is lesz...

csak gyere
pihenj
és érezd jól magad"

Nu, Grétsy tanár úr, álljunk csak megy egy szóra! Hogy is van itt a központozás, ami ugye a helyes értelmezést szolgálja? Hol van vessző, hol nincs. Így meg bitang nehéz kideríteni mi is forró és jeges és mi a francra is próbál csábítani a Dunakavics bisztró! Mert ugye értelmezhetem én ezt úgy, hogy isteni burek a melegszendics, amúgy meg a kávé forró meg jeges. A vesszők híján azonban úgy is olvashatom, hogy isteni burekünk van. A melegszendvics nem tom' milyen, mert nincs jelzője, de a kávé több verzióban is kapható...hja és persze ott a takaró is. Az hogy felszólít arra, hogy érezzem jól magam, de felkiáltójelet már nem tesz, már csak egy apróság.
Meg aztán, mit kezdjek én a dinnyehéjjal? Eregessem a Dunán? De dinnyét már nem kapok? Mondjuk télen, meg se venném, mert akkor tuti csak szar melegházi van, vagy méregdrága import...mer' ugye a jeges Duna feltételezi a telet.
Azon gondolkodtam, hogy a hely bérleti díja nem lehet két fillér...de a bevétele sem. Nem fért volna bele a tervezésbe egy kis gondolkodás? Aki jóváhagyta az tuti nem volt kettesnél jobb nyelvtanból...reméljük, matekból sem és akkor megpróbálhatom átverni, amikor sok gombócos fagyit rendelek...

2 megjegyzés: