2010. április 28., szerda

A médiatörvény tiltja a felvilágosító reklámokat

Az ORTT nem engedélyez sokkoló felvilágosító reklámfilmeket vetíteni olyan műsoridőben, amit a célcsoport néz. A filmekben nincs vér, nincs trágár szó, szimplán csak szárazon beszél a rideg és sokkoló tényekről.
"Egy 15 éves lány ijedt arca. A lány arról beszél, hogy lefeküdt a barátjával, és teherbe esett. "Most mi lesz?" – kérdezi, és közben a kamera távolodik, hogy megkapjuk a választ. Kék kórházi lepedő, infúzió, nőgyógyászati szék. Abortusz lesz. Szlovákia és Málta mellett Magyarországon a legmagasabb a fiatalkorú anyák abortuszának száma az Európai Unióban, évente több mint ötezer kiskorún végeznek ilyen műtétet. Ráadásul közülük a 2008-as adatok szerint 180-an még 14 évesek sincsenek a műtét idején. Ezért is indult az A-HA program, amely a kiskorúak, főleg a lányok szexuális felvilágosítására helyezi a hangsúlyt."/index/
Érdekes álláspont ez a testülettől, mert felvilágosítás nem mehet, ellenben olyan viselkedést bemutató film igen, ami pont azt a viselkedést reklámozza, aminek a következménye abortusz lehet. Mónika show mehet. Felvilágosító film nem mehet. Kurvák, pornó sztárok sikeres életének bemutatása mehet. Felvilágosító film nem. utolsó lotyokból celebeket gyártani mehet. Felvilágosító film nem. Látványosan dugni főmüsoridőben mehet. Felvilágosító film nem....hol itt a koncepció?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése