2011. április 14., csütörtök

MNB új arculat


Na, most ez mi?

Tisztelettel érdeklődöm emberek, hogy szerintetek mit jelképez az MNB új logója? Illetve mi a szösz ez?

EZ került 150 millióba? Mert állítólag az arculatváltás ennyibe került. Most nehogy elárasszatok olyan kommentekkel, hogy az arculatváltás nem csak a logóból áll, mert közlöm, tudom. Értem én, hogy fejléc, honlap, névjegykártya, grafika anyámkínja, minden ide tartozik, de 150 millió?????? Komolyan elhiszi valaki, hogy ezen nem minimum 100 milliós nyeresége volt valakinek? Ennyi pénzt el sem lehet költeni, csak csalással. És mindezek tetejébe ezt az értelmetlen, semmitmondó, szürke logót sikerült összehozni?

Mégis mi akar ez lenni? Egy nyíl? Egy jobbra mutató nyíl? Egy grafikon, ami előbb stagnál, majd hirtelen növekedésnek indul, majd ismét lezuhan? Egy elb…ott zebra? Vagy egy hanyatt dőlt egyes?

Miért éppen szürke és zöld? „Mert ez a magyar föld”-re rímel, vagy miért? Nagyon, de nagyon szeretnék bepillantást nyerni a kreatív csapat magyarázó dokumentumaiba, ahol nyilván 10 oldalas ódákat zengtek az új logó értelméről és hogy miket kellene benne látni, érezni, pedig egy szóban is meg lehet mondani: Semmit…ez egy szar, merjük már kimondani.

5 megjegyzés:

  1. Egy kis m kis n és kis b betű stilizálása.

    VálaszTörlés
  2. Ez egy liberális szarkupac, nem az MNB logója!! Azonnal vissza arégi logót, de aKossuth rádió régi szignálját is!!

    VálaszTörlés
  3. Behalok, az eletben ra nem jottem volna, hogy ez egy stilizalt mnb rovidites... Azzal egyutt ugy szar, ahogy van. Ha nem esik le elso ranezesre, lehet akarmilyen otletes dizajn, a celjat nem erti el. Ahogy ez sem.

    VálaszTörlés
  4. "ezen nem minimum 100 milliós nyeresége volt valakinek"
    Ezek szerint 50 millát elfogadhatónak tartasz.
    Nos, kb ennyi volt a számla, nem 150.

    VálaszTörlés