2011. március 31., csütörtök

Spa party gyerekeknek


Hogy mit szeretek a spa-ban? Hogy ott elvonulhatok a világ elöl. Hogy egy kicsit magam lehetek, a saját gondolataimmal, terveimmel és álmaimmal. Hogy megfeledkezhetek az olykor vesződségekkel teli hétköznapokról, ahol néha kifogy az anyai és házastársi türelem és telítődik a puttony a melótól, a szomszédoktól és sarki fűszerestől. Eldőlök a gőzben, a vízben vagy a masszírozó kezek alatt és csak én létezek. Felfrissülök és megújult erővel vetem bele magam ismét az életbe. Nem hinném, hogy ezzel a gondolatmenettel egyedül állnék az univerzumban. A spa az összes kiegészítő szolgáltatásával együtt arra hivatott, hogy ha nő vagy, még inkább annak érezd magad.

Azonban átgyúrt testem, felújított körmeim, megszépített frizurám most csak remek kelléke a frissen kiszedett szemöldöknek, mely kérdőn húzódik fel, mikor azt hallom, hogy Amerikában a hat-hét éves kiscsajok körében dúl a szülinapi spa party őrület.
Mi a tosz van???!!! És ismét kérdem MI A TOSZ VAN???!!! Hát, miért kell ezeknek a szaros hat éves kislányoknak kiteljesíteni a nőiességüket, amikor még mellük sincsen? Majd ha szőr nő a lábuk között és legalább egyszer átestek egy szerelmi válságon, majd akkor elgondolkodok azon, hogy szükségük van-erre? Festett köröm, arc- és testmasszázs, új frizura, pedikűr...Tényleg ezzel lehet emlékezetessé tenni egy szülinapot 6 évesen? Miért kell siettetni a felnőtté válást? De ami ennél is jobban felbőszít az az, ahogy ezek a gyerekek kezelik az őket kiszolgáló személyzetet. Mert hat évesen azt már ők is tudják, hogy ezekért a szolgáltatásokért anyuci és apuci fizet és Ők a nap királylányai, akiknek mindent szabad. Milyen közegben nőnek fel ezek a gyerekek, hogy ez egyáltalán komoly vágyként fogalmazódik meg bennük? Nagylánynak akarják magukat érezni? Ok. Majd ha találkozok egy olyan hatévessel, aki vissza tudja magát fogni egy hétig a nyilvános orrtúrástól, fenékvakarástól és hisztől ha a kedvenc meséjét idő előtt kikapcsolom, akkor beszélhetünk körömfestésről...a kisujj esetében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése