2010. november 3., szerda

Pénztársori fogászat


Felháborodunk azon ha az iskola büféjéből kicsordulnak az édességek. Tüntetünk és petíciókat írunk, hogy legyenek egészségesebbek a menzák, tűnjenek el az édesség automaták csemetéink közeléből és minden módon harcolunk azért, hogy megpróbáljuk kordában tartani az édesség és káros ételek iránti szenvedélyt gyermekkorban. Mindez szép is, jó is, szükség is van rá, hisz világunkban olyan szinten a fogyasztás és a vásárlás/eladás ösztönöz minden üzleti cselekedetet, hogy már csak a magunk ép eszére számíthatunk. Épp ezért szeretném hadba szólítani azokat a felnőtteket, akiket idegesít, frusztrál és dühít ha manipulálni akarják őket, vagy gyereküket.

Szeretném elérni, hogy ne legyen természetes az áruházláncokban az, hogy a pénztárnál apró, csoki falatok legyenek kihelyezve, mert ezzel belekényszerítenek engem, mint szülőt egy olyan helyzetbe, amitől igyekszem távol tartani magam.

Mert ugye hősiesen mossuk a gyerek fogát és igyekszünk nem a nap 24 órájában csokoládéval, meg más édességgel tömni azt a szerencsétlen legkisebb közös többszöröst. Erre jönnek azok a rohadt élelmiszerboltok, ahol a 10 perces sorban állás közben akaratlanul is mereven bámulom én és kis családom is a színes papírba bújtatott édességeket. Én még szerencsés vagyok mert a kölök a maga 1.5 évével még nem tart ott, hogy tudja, mi van ezekben a csomagolásokban, de egy-két év és komoly harcokat vívhatok vele a csoki mentes sorban állásért. A multik komoly tanulmányokat végeznek/végeztek az ügyben, hogy hogyan lehet a kis kölköket megfogni. Ez ok is, de jó lenne mindezt kordában tartani. Azt már elértük, hogy a filmek korhatáras jelzőt kapjanak, hogy a büfék egészségesebbek legyenek, hogy a sex újság ne kerüljön gyerekszem magasságba, hogy alapjában óvjuk őket a káros dolgoktól, de akkor miért hagyjuk, hogy a pénztár soroknál így kijátszanak az édességipari cápák?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése