2010. október 9., szombat

Bölcsis ellátás


Meg fogtok döbbenni, mert jelen esetben nem azzal van gondom, hogy milyen minőséget adnak, vagy nem adnak enni a gyerekeknek a bölcsődékben, hanem azzal, hogy mikre akarják rászoktatni őket és mit tartanak tanult nevelőink az egészségről.

A dolog úgy áll ugyanis, hogy a bölcsikben (legalább is a kerületi Borostyán bölcsiben) a kicsik napközben ihatnak teát, gyümölcslevet vagy kakaót, de vizet nem. Vagyis a cukros italok jobbak és nyilván olcsóbbak is, mint a csapvíz. ( A csapvíz ellenzőknek legyen ballonos víz). Ki ölte meg a csapvíz lobbistákat? Hová tűnt a józan, paraszti ész? És miért sírnak a bölcsik, hogy nincs pénzük semmire? Ja, már tudom! Azért, mert üdítőre költötték.

A legfelháborítóbb és legérthetetlenebb dolog azonban az, hogy ha Pistike csak vizet iszik, mert egészségtudatos szülei eddig óvták a cukros levektől, akkor sem kaphat vizet, mert igya csak azt, amit a többi nyomorult! Vagy! Hozhat magának vizet! Nem vicc! Mint ahogy az sem, hogy ha gyerek szülei szólnak a dadusoknak, hogy csemetéjük nem eszi meg a vajas dolgokat, így kérik, hogy adott esetben a kalácsot üresen adják oda a gyereknek. Mi erre a váasz? Egy igazgatói intő! Ismét nem nem vicc! A diri behivatta a szülőket, hogy ilyet nem lehet. Vagy azt eszi a gyerek,amit a többiek, vagy semmit! Megérteném ezt a fajta hozzááálást, ha 100% pulyka sonkáért folyamodtam volna a konyhán, de egy üres kalácsért behívatni a szülőket?! Na, ez kis hazánk. Néha értelmetlen, néha idióta, de a miénk...csak tudnám, minek.

Kíváncsi vagyok, mi változtatná meg az igazgatónő hozzáállását? Egy üres kalácsért és vízért folyó tüntetés? Vagy egyszerűbb ha csak egy szikkadt kaláccsal jól pofán vágom? Hmm, ez utóbbi sokkal könnyebben tűnik kivitelezhetőnek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése