2010. május 16., vasárnap

Tilos a videózás a farsangon!


Ismét egy ovis hír. Ismét VIII. kerület és ismét csak farsang. (A fene hitte, hogy ilyen bő témával tud szolgálni egy egyszerűnk induló álarcosbál.)
Vegyük csak sorja, mik azok az események, amiket a szülők előszeretettel rögzítenek fotóra, illetve mozgófilmre: első zsúrok és lépések, gagyogások és pancsolások, valamint családi rendezvények és kiruccanós programok. Aztán, ahogy cseperedik a gyerek jönnek az ovis események is...illetve csak jönnének, mert egyik ismerősöm azzal a frenetikus hírrel állt elő, hogy ezen történések rögzítése TILOS, személyiségi jogokra hivatkozva. Az ügy az előző bejegyzésben említett farsangon fordult elő, ahol is az igazgatónő prostinak öltözött. Na már most, két dologra tudok gondolni:
1. Valamelyik szülő olyan fantasztikusan kreatívan egyedi jelmezt készített csemetéjének, hogy le akarja védetni a tervet és mint prototípust, nem szabad fotózni/videózni és volt akkora hatalma, hogy ezt megbeszélje a prost...izé...az igazgatónővel
2. a diri valahol belül a mélyen dekoltált felső alatt mégis csak érezte, hogy rossz döntést hozott, mikor a pillangó jelmez helyett az éjszakai pillangó kosztümöt öltötte magára és el akarta kerülni, hogy bizonyító erejű felvételek készüljenek róla.
Vagy ez a valóság? És tényleg nem videózhatnak a szülők egy óvodai farsangon, ahol a felnőttekről elenyésző, a felismerhetetlenségig elmaszkírozott gyerekekről viszont egy tucat felvétel készülhet???

1 megjegyzés: