2010. április 20., kedd

Dorothy a dinoszaurusz



Na, sok mese veszi el a kedvem az élettől, de a hab a tortán, sőt a cserkó a hab tetején Dorothy, a bűn hülye dinoszaurusz. Kezdjük először is a külsejével. Ki gondolta azt, hogy egy bamba képű, fűrész fogú, kesztyűs dínó jó fej lehet? Egy olyan dínóról beszélünk most, aki amúgy egy '80-as évekbeli, balatoni nyaraló stílusában berendezett lakásban éldegél, csak zöldségeket eszik és rózsa teát iszik. A barátai hasonlóan érdekes kis fickók. Ott van először is az óriás polip, a lógó nyelvű kutya és a teleszart zokni testű kalóz, akiknek soha semmi más vágyuk sincsen csak az, hogy a fűrészfogúnál teázhassanak. Nos ezen még mind túl tudnám tenni magam. De minden semmit mondó, unalmas sztoriban vannak balerina ruhába öltözött, dromedár, középosztálybeli, teltkarcsú balerinák, akik leginkább egy külvárosi angol tanárnőre hajaznak. Ők előszeretettel táncolnak. (Öööö, asszem ezt a mozgást annak hívják.) Az egyik ráadásul csak úgy tud beszélni, ha a válla, minden lélegzetvételnél felemelkedik. És akkor nem ejtettem még szót a rózsa zenekarról, akik a bambák és debilek bandája. Az egyik csellista szeme szabályszerűen vagy 20 centire van egymástól...csoda, hogy még a fejére fér. A 4 tagú zenekar megállás nélkül kényszeredetten mosolyog valamin...ne kérdezd, hogy min, még nem jöttem rá...talán a karmesteren, aki soha nem tudja, melyik kamera veszi, ezért mindig zavarban van....egy pozitívumot azért tudok mondani a meséről. Mindössze 5 perces.

1 megjegyzés:

  1. Dorothy tipikus példa arra, hogyan lehet egy jó koncepciót (erőszak mentes, udvariasságra nevelés, zene és tánc) ritka bénán megcsinálni. És miért kötelező, hogy minden rózsaszín legyen? A kedvencem az, amikor Dorothy beöltözik MACSKÁNAK!!! A zöld dínó, a rózsaszín háttérben macskanőként... :-D
    És ami a leginkább megdöbbentő: másfél évesen a FIAM imádta nézni!!! Hiába akartam elkapcsolni, odavolt érte! Szerencsére mára annyi maradt meg belőle, hogy kalóz kapitányosat játszik néha... :-)

    VálaszTörlés